Nieuws

MarketingTribune | meer over marketing
  1. Geen marketeer of bureau kan er de laatste jaren omheen: het managementboek 'How Brands Grow' van Byron Sharp. Toch valt er zeker iets op diens populaire theorie af te dingen, vindt brandingspecialist Rik Riezebos (Eurib, Brand Capital). Op een bijeenkomst van BNO NEXTpack beantwoordde hij de vraag: wat kunnen packaging designers leren van Sharp?
  2. Juke is de gezamenlijke radio en muziekdienst van Talpa Radio en MediaMarkt, met muziekredacteuren als Edwin Evers en Armin van Buuren. Wunder is verantwoordelijk voor de merkstijl en het digitale design. Alef de Jong, creatief strateeg en partner Wunder: ‘Het was een mooie opdracht om de merkstijl van een nieuw Nederlands digitaal platform te ontwikkelen. De uitdaging zat er voor ons in om het digitale platform lokaal en persoonlijk te laten zijn. In het design zitten daarom vele handvatten om de service persoonlijker en gemakkelijker te maken. De gebruiker wordt geholpen bij het vinden van de juiste muziek, voor het juiste moment.’
  3. De Eventbrite Organizer-app is bij Google in de prijzen gevallen voor zijn vormgeving in de categorie 'Interaction Design'. ‘De duidelijke structuur, navigatie en de gebruikerswaarde gaven de doorslag’. Volgens Google ‘stroomlijnt de app het hele proces van het aanmaken van een event tot het correct afhandelen ervan. De app biedt alles wat een drukke eventmanager vandaag de dag nodig heeft’.
  4. Heel Nederland kent de slogan 'Red Band, als je voor pret bent' en dat wil het zoetwarenmerk graag zo houden. Ook voor de minder suiker, suikervrije en veggie varianten. MarketingTribune sprak met Anouk Baltus, marketingmanager enjoyment - what’s in a name? - en Mick de Reuver, managing director ProudDesign, het verantwoordelijke designbureau voor de nieuwe ‘merkarchitectuur’.
  5. 11 september opende pop-up shop Treat me Rice zijn deuren in Amsterdam. Met Treat me rice spelen de initiatiefnemers in op een ‘nieuwe retro food trend’, te weten rijstepap. In New York zijn er al meerdere rice pudding shops en verschijnt rijstepap steeds vaker op het menu van hippe restaurants.